BEN MORRISON – OLD TECHNOLOGY

De Amerikaanse singer-songwriter Ben Morrison uit Oakland, Californië heeft net zijn eerste soloalbum opgenomen en uitgebracht, iets wat ons de gelegenheid biedt om u daarover te informeren. Hij heeft in de voorbije jaren voornamelijk opgetreden bij ‘The Brothers Comatose’, een door hem samen met zijn broer Alex opgerichte vijfkoppige folk- en bluegrassband uit San Francisco. Maar nu probeert hij het dus ook eens helemaal alleen met het tien nummers tellende album “Old Technology”.

Alle songs werden door Ben Morrison zelf gecomponeerd en in de studio opgenomen met de hulp van gitarist John Courage, bassist Scott Padden en Cody Rhodes op drums. Daarnaast waren er ook nog enkele gastmuzikanten die een bijdrage afleverden aan één of meerdere tracks. Op de twee aan deze recensie toegevoegde video’s kunt u kennismaken met zijn werk via de twee singles die al uit dit album werden getrokken: folksong “25 Miles” met harmony vocals door de ‘Rainbow Girls’ en de emo-ballad “I Hope You’re Not Sorry” waarbij Raynier Jacildo knap op piano speelt.

Er zitten wat invloeden uit de country-, folk- en rockmuziek in de tien tracks op “Old Technology”, te beginnen met de zachtjes rockende albumtiteltrack, gevolgd door de catchy countryrocker “Let Me Be” en folkballad “Simple Life”. Daarna krijgen we de twee vermelde singles te horen die voorafgaan aan het nummer “Feels Like The Devil” dat samen met “Pile It Up” de meest rockende song op deze plaat is.

Naar onze mening één van de mooiste liedjes op het album is het verhaal dat verteld wordt in de song “Molly On My Mind”, maar ook de op een prachtige melodie gebrachte countryballad “Take Me” en albumafsluiter “Sugar Please” kunnen ons zeer bekoren. In al de nummers op “Old Technology” bewijst Ben Morrison dat hij een getalenteerde songwriter is, maar ook een uitstekende zanger.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Antifragile Music

video